Slaapstoornissen en -problemen

Slaapstoornissen en slaapproblemen zijn uitstekend aan te pakken met behulp van neurofeedback. Zelfs met de apneu of ademhalingsproblemen zijn goede resultaten te behalen.
Dit geldt ook voor de slaapstoornissen die gerelateerd zijn aan andere stoornissen zoals: angst, depressie, licht traumatische hersenbeschadiging, hyperactiviteit, aandachttekortstoornis, chronische pijn, chronische vermoeidheid, Tourette-syndroom, epilepsie, enz.
Gebleken is inmiddels dat door neurofeedback de zelfregulatie van de hersenen en daarmee de fysiologische alertheid en waakzaamheid wordt verbeterd. Op het gebied van een verbetering van slapen door middel van neurofeedback kan hetzelfde worden verklaard.
Het niveau van waakzaamheid en alertheid tijdens de slaap zal worden beïnvloed.
Bedplassen komt vaak voor en bij 90% van de kinderen onder de 12 jaar is de oorzaak te zoeken in stress thuis of op school. Doorgaans zijn 20 sessies nodig voor een verbetering verwacht kan worden bij dit probleem. Bij oudere kinderen en volwassenen zijn doorgaans meer sessies nodig.
Bij klachten als slaapwandelen, nachtmerries, praten in de slaap en tandenknarsen tijdens de slaap zijn ook goede resultaten te verwachten met neurofeedback.
Mensen die last hebben van depressie en andere bewustzijnsstoornissen hebben vaak slaapproblemen. Daar neurofeedback zeer succesvol blijkt in het bevorderen van de zelfregulatie van het bewustzijn is ook altijd een verbetering te zien in de slaapregulatie.

Brainbalance - praktijk voor neurofeedback