Neurofeedback - Fitness voor het brein

Training

Neurofeedback is een trainingsmethode die tot doel heeft een onevenwichtige balans in hersenactiviteit weer in evenwicht te brengen.

Tijdens de training registreren sensoren in het e.e.g. kapje de hersenactiviteit. Op het moment dat de gewenste hersenactiviteit wordt gerealiseerd, krijgt men een positieve feedback in de vorm van beeld en/of geluid. Tijdens de training wordt naar een film gekeken, aangepast aan de leeftijd. De behandeling is dan ook zeer kindvriendelijk! Ervaring bij Brainbalance is dat de kinderen zelfs graag komen!

brainfoto-kl

Door deze neurofeedbacktraining worden de hersenen gestimuleerd het juiste evenwicht te bereiken en het zelfherstellend vermogen van de hersenen wordt zo versterkt. Ze worden meer flexibel. Hierdoor gaan lichaam en psyche weer beter functioneren en kunnen klachten verzachten of doorgaans zelfs verdwijnen.

  • Deze trainingsmethode is niet invasief, oftewel er wordt niets in het lichaam ingebracht.
  • Zowel kinderen als volwassenen kunnen veel baat hebben met neurofeedback.

Lees hier meer over de werkwijze van de training.

Intake en EEG

In deze praktijk wordt altijd eerst, naast een intake gesprek, een groot Q-EEG gemaakt, zodat precies in kaart kan worden gebracht op welke plaatsen in de hersenen te veel en/of te weinig activiteit aanwezig is. Ervaring in deze praktijk is, door EEG-gericht te werken, dat tijdens de neurofeedbacktraining kinderen en volwassenen met ADHD/ADD en met depressie, die daarvoor medicijnen gebruiken, hun medicatie kunnen verminderen en vaak zelfs stoppen. Uiteraard gaat dit altijd in overleg met de behandelend arts!

Opleiding

De opleiding tot neurofeedback-trainer werd gevolgd bij Marty Wuttke, Dr. Robert. W. Thatcher, Ph.D, Dr. Joel Lubar, Ph.D and B.S., John N. Demos.
Om de ontwikkelingen in deze nieuwe behandelmethode op de voet te kunnen volgen, wordt regelmatig bijgeschoold in de U.S.A. en in het N.C.H. (Neurotherapie Centrum Hilversum) te Hilversum.

In deze praktijk wordt bij de neurofeedback gebruikt gemaakt van de nieuwste ontwikkeling: LORETA z-score neurofeedback.

Brainbalance - praktijk voor neurofeedback