Over mij

Brainbalance te Malden nabij Nijmegen is opgezet door Francis Koopmans.

Ik startte mijn carriere als gediplomeerd, BIG geregistreerd Verpleegkundige. Na een aantal jaren in het ziekenhuis gewerkt te hebben, dwongen hernia klachten mij om van beroepsrichting te veranderen. Na de opleiding afgerond te hebben aan het Conservatorium te Hilversum, en daarna uit pure interesse een boel trainingen gevolgd en naderhand mee-begeleid te hebben op het PsychoSociale vlak, ben ik uiteindelijk toch weer terecht gekomen in een beroep in de gezondheidszorg.  Een van mijn 2 kinderen zat namelijk per direct, vanaf groep 1, niet zo lekker meer in zijn vel en wij wilden géén gebruik maken van medicatie voor hem. Na in zijn jonge leventje veel verschillende therapieen uitgeprobeerd te hebben, zonder afdoende resultaat, kwam ik uiteindelijk in aanraking met Neurofeedback door een artikel van de Amerikaan Marty Wuttke over neurofeedback in het tijdschrift de Ode (tegenwoordig De Optimist). Dit was het eerste wat wèrkelijk goed effect bleek te hebben op onze zoon! Ik zag eindelijk mijn ondernemende blije ventje weer terugkomen! Ik begrijp als geen ander hoe ouders zich moeten voelen, zodra zij merken dat hun kind zich werkelijk diep ongelukkig voelt in het leven!

Mijn medische opleiding/achtergrond, sociale kwaliteiten en brede interesses èn handigheid met de computer kwamen mij in mijn opleiding tot Neurotherapeut zeer goed van pas. Vanaf 2005 werk ik met zeer veel enthousiasme en plezier fulltime in mijn Neurotherapie Praktijk Brainbalance. Sindsdien zit ik bijna jaarlijks in de US voor bij- en nascholingen.  Daardoor blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en maak ik op dit moment gebruik van een van de meest geavanceerde neurofeedback systemen momenteel bekend: LORETA Z-Score en Surface Z-Score Neurofeedback.

Het is mijn passie om mij voor de volle 100% in te zetten voor mijn neurotherapie clienten, met als doel hen van hun klachten af te helpen en hen te ondersteunen naar een blijer, gelukkiger leven, waar keuzes niet meer gemaakt worden vanuit angst, overcontrole en overleven, maar vanuit een blij, ontspannen en tevreden gevoel over zichzelf in hun leven.

 

Brainbalance - praktijk voor neurofeedback