Chronisch vermoeidheid syndroom

Neurofeedback is zeer effectief gebleken voor het Chronisch Vermoeidheid Syndroom; chronisch vermoeidheid immuun defici├źntie syndroom.
Eventueel bijbehorende symptomen als: depressie, cognitieve stoornissen, geheugen en concentratie stoornissen, slaap problemen en chronische pijnen, waaronder hoofdpijnen zijn zeer goed weg te trainen met neurofeedback.
Neurofeedback verhoogt het afweersysteem, het immuun systeem, verhoogt het energie niveau.
Het komt regelmatig voor dat mensen, bij wie dit chronisch vermoeidheid syndroom nog niet zo ernstig is of nog niet zo lang aanwezig en hiervoor neurofeedback ondergaan, weer terug aan het werk kunnen. Mensen bij wie het syndroom een diepere inpakt heeft, zullen in ieder geval door de neurofeedback minder last ondervinden van de symptomen, zoals hierboven beschreven.
Neurofeedback zal niet de oorzaak van het Chronisch Vermoeidheid Syndroom aanpakken, maar de hersenen leren meer flexibel te zijn en zo zichzelf te reguleren naar een gezondere balans.
Hierdoor wordt de persoon in staat gesteld om beter om te gaan met de problemen die dit ziektebeeld met zich meebrengt.
Na een aantal neurofeedback sessies zult u merken dat uw energie toeneemt. U zult merken dat u beter slaapt. De pijn zal langzamerhand afnemen. Doorgaans verbetert eveneens het afweersysteem in het lichaam.

Om een zo groot mogelijk resultaat van de training te bewerkstelligen is het noodzakelijk om ongeveer 2x per week te trainen. Er zijn gemiddeld 10-25 sessies nodig om tot een goed resultaat te komen.

Brainbalance - praktijk voor neurofeedback